Pragmatics sluit zich aan bij The Human Network

woensdag 1 februari 2023
Algemeen

Per 31 januari 2023 heeft financiële dienstverlener Pragmatics zich aangesloten bij HR-organisatie The Human Network. Volgens Ralph Vanwersch en Roger Willems, Managing Partners bij Pragmatics, wordt met deze samenwerking de groeiambitie van Pragmatics verwezenlijkt: “Door de gedeeltelijke overname gaan we de dienstverlening van Pragmatics uitbreiden richting het noorden én België.”

CEO Esther Scheffener van The Human Network is ook enthousiast over de samenwerking: “Deze stap sluit aan bij onze missie om ‘wereldberoemd’ te zijn in Nederland. We voegen hiermee namelijk een complementaire tak toe met circa 150 hoogopgeleide financials in Limburg en Noord-Brabant.” 

Stabiele en bestendige basis in financiële dienstverlening
Pragmatics biedt sinds 2010 kwalitatieve dienstverlening in Finance & Control via vestigingen in Eindhoven en Maastricht. Pragmatics zal als autonoom opererende organisatie haar sterke merk, identiteit en de huidige Managing Partners behouden. Roger: “De afgelopen jaren hebben we een stabiele en bestendige basis neergezet. Nu zijn we klaar om samen het land in te gaan.”

100% DNA-match door mens-centrale aanpak
World of Talents, een gespecialiseerde internationale HR-groep met 2500 medewerkers, nam op 1 oktober 2021 The Human Network over. CEO Steve Rousseau: “We gaan in onze buy-and-build-strategie enkel voor een 100% DNA-match en kiezen voor bedrijven die een ware versterking zijn. Pragmatics is echt een aanvulling op het aanbod van The Human Network.” Esther: “We voelden direct een klik op het gebied van ondernemerschap, onze betrokkenheid en de trots die we voelen voor onze organisaties. Maar de match zit bovenal in het feit dat we de consultants en experts altijd centraal zetten.” Ralph en Roger: “Mensen zijn ons belangrijkste kapitaal. We geven dan ook veel persoonlijke aandacht en leveren maatwerk in onze coaching-cyclus en de keuze in opdrachten; om mensen te binden en te blijven boeien. Dit is en blijft de basis van onze organisatie.”

Samenwerken om kansen beter te benutten
In plaats van organische groei koos Pragmatics voor de samenwerking met The Human Network. Ralph: “Wij zien deze samenwerking als een snelle verbreding van de potentie van Pragmatics. Door de grotere slagkracht kunnen we handiger, slimmer en groter werken én landelijke dekking bieden.” Esther voegt toe: “Door vanuit The Human Network ook financiële dienstverlening te bieden gaan we het verschil maken in de arbeids- en klantenmarkt. We delen hierbij met z’n allen de drive om beter, sterker en succesvoller te worden.”

Best practices delen en elkaars kwaliteiten benutten
​​​​​​​Beide organisaties investeren veel in hun medewerkers met bijvoorbeeld opleidingen. Zij kiezen ervoor om hun best practices te delen in het belang van hun medewerkers. Esther: “We geloven erg in samenwerken en elkaars kwaliteiten benutten.” Roger: Ik verwacht een hele mooie, leuke en informele samenwerking waarbij we onze kennis en ervaring delen. Samen kunnen we onze groeiambities waarmaken.”