PRAGMATICS MEETS ZUYD STUDENTS

woensdag 8 februari 2023
Algemeen

Maandag namen wij de rol van lesgeven over en kregen de studenten van Zuyd Hogeschool Finance & Control een leerzame training over Persoonlijk Leiderschap gegeven door onze collega’s Esther Urlings (Roodt) en Friso Antonides (Pragmatics). De leerlingen van Zuyd Hogeschool zijn namelijk aan een nieuw blok begonnen genaamd ‘capita selecta’ waar zij een divers aanbod krijgen van trainingen en workshops die een toegevoegde waarde hebben voor de future proof financial.

Aan de hand van diverse opdrachten en marketingmodellen (Golden Circle Simon Sinek en STARR) verzamelden de studenten meer inzichten over zichzelf. Zo leerden de studenten hoe zij zichzelf moeten voorstellen, welke eigenschappen zij bezitten en kunnen gebruiken tijdens een intake- of kennismakingsgesprek met potentiële werkgevers of opdrachtgevers.

Een leerlinge gaf aan dat ze de opdracht lastig vond omdat ze nog niet precies wist wat ze dan is en bezit als ze klaar is met haar opleiding. Maar binnen het vak consultancy is het juist belangrijk om te weten wat voor persoon je bent om een goede match met het bedrijf te hebben. Door de ervaringen die Esther deelde, kregen de studenten een beter idee hoe ze sommige opdrachten moesten uitwerken. Op het einde van de training gaven leerlingen aan meer bewust te zijn over welke eigenschappen en drijfveren ze nu al bezitten en later kunnen inzetten bij het zoeken naar een baan. Daarnaast vonden ze de training erg praktisch en het bereidt hen ook voor de fictieve sollicitatiegesprekken die volgende week plaatsvinden.   

Als partner van Zuyd Hogeschool helpen en begeleiden we de studenten graag om hun carrière een vliegende start te geven. 

Website Zuyd.png