La Belle République x Pragmatics

maandag 22 april 2024

Met enthousiasme deelt consultant Alter Roos zijn ervaringen over zijn huidige opdracht, die hem tijdelijk naar Frankrijk heeft geleid. Sinds anderhalf jaar is hij actief betrokken bij Pragmatics en bevindt hij zich momenteel in het midden van zijn tweede opdracht bij Fuji Seal.

Voor Alter is het aantrekkelijk om als interim consultant te werken vanwege de voortdurende variatie die het met zich meebrengt. Deze afwisseling heeft hem zelfs naar Frankrijk geleid, een bestemming waar hij aanvankelijk niet veel affiniteit mee had. "Verrassend, vernieuwd. Ik heb niets met Frankrijk, maar aan de andere kant ook wel leuk," lacht hij. Voor Alter is deze opdracht een uitdagende stap naar onbekend terrein. Terwijl we met hem spraken, was Alter net teruggekeerd van zijn recente verblijf in Frankrijk. Het plan is om in april zijn opdracht af te bouwen.

Opdracht
De werkwijze van Alter is ingericht op afstand, met in januari een audit en een rondleiding. De rondleiding in de fabriek kreeg hij om een beter beeld van het bedrijf te krijgen. Hij merkte op dat dit hem meer inzicht gaf in de organisatie. De dagen zijn lang en intensief, met diverse taken zoals overleggen, periodieke belastingaangiftes, boekhoudingsbewaking, en wekelijkse voorbereiding en afwerking. Bij Fuji Seal is Alter betrokken bij een divers team, met een finance-team en een controller voor elk land, evenals een finance manager voor heel Europa. Uiteraard brengen internationale opdrachten uitdagingen met zich mee, en Alter benoemt met name de taalbarrière en de specifieke Franse financiële regelgeving als uitdagingen waar hij mee te maken heeft. De Franse regels verschillen duidelijk van wat hij gewend is, en het invullen van een Btw-formulier blijkt een complexe taak. Toch kijkt Alter positief naar deze uitdagingen. Hij waardeert de vriendelijkheid van de mensen waarmee hij werkt, ondanks de taalverschillen. Met ervaring in het samenwerken met mensen uit verschillende landen, ziet hij deze opdracht als een nieuwe kans en een waardevolle ervaring voor zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. "Leuke ervaring, goed voor je ontwikkeling, afwisseling is superleuk. Je moet accepteren dat het niet makkelijk wordt allemaal," concludeert Alter met een glimlach.

Fuji Seal
Fuji Seal Group, opgericht in 1958, is wereldwijd actief als leverancier van verpakkingsoplossingen. Ze bieden onder andere krimpfolie labels, zelfklevende labels, spuitzakken en verpakkingsmachines. De focus ligt op diverse sectoren, zoals voedsel, dranken, zuivel, huishoudelijke en persoonlijke verzorging, en farmaceutische producten. Fuji Seal past zich aan de veranderende klantbehoeften en marktomstandigheden aan, en biedt uitgebreide verpakkingsoplossingen met behulp van hun technologische mogelijkheden.