"Het geeft kracht als een bedrijf mij uitdaagt"

woensdag 6 mei 2020

Consultant Ricardo Boetzkes benut volledig de ontwikkelmogelijkheden, die Pragmatics hem biedt. In tijden van de corona loopt zijn werk gewoon door, maar vindt hij gelukkig even de tijd om enthousiast zijn verhaal te doen: "Ik werk momenteel zo'n twee jaar voor Pragmatics. Na mijn studie Bedrijfseconomie aan Hogeschool Zuyd, wilde ik graag de stap maken naar het bedrijfsleven. Ik stond te popelen om de opgedane kennis en mijn kwaliteiten te tonen aan een werkgever. De vraag alleen was, welke werkgever past bij mij? Na een verkennende fase heb ik toen voor Pragmatics gekozen, omdat het een fris en een jong bedrijf is, waar de consultant op nummer één staat.
Het geeft mij kracht als een bedrijf me uitdaagt en dat is bij Pragmatics zeker het geval. Je wordt voortdurend getriggerd om je te ontwikkelen van pas afgestudeerde financial tot een volwaardige professional in de finance wereld. Dat gebeurt in de vorm van opleidingen, cursussen, intervisie bijeenkomsten, begeleidingsgesprekken en uiteraard uitdagende projecten bij opdrachtgevers."

Ricardo heeft afgelopen periode flinke stappen in zijn ontwikkeling als finance professional gemaakt, maar kijkt ook al vooruit: "In september wil ik een studie gaan volgen om mijn kennis verder te verbreden. Tot die tijd heb ik de handen vol aan mijn huidige project bij Boston Scientific in Kerkrade. Ik werk in het Disbursement team, dat ervoor zorgt dat de spoedbetalingen van alle Boston Scientific entiteiten worden betaald. Dit gebeurt voor heel Europa, maar ook o.a. voor Zuid-Afrika. Daarnaast werk ik momenteel in een projectgroep om de spoedbetalingen te digitaliseren en ben ik bezig met een transitie om al mijn werkzaamheden naar Polen over te plaatsen. Een uitdagende en leerzame klus, zeker in deze tijden. Er is immers alleen digitaal contact mogelijk met mijn collega’s. Noodgedwongen moeten we heel pragmatisch te werk gaan om de transitie in goede banen te leiden en delen we bijvoorbeeld continu onze werkzaamheden via Microsoft Teams. Dit vergt veel tijd en energie, maar je krijgt zo een goed inzicht in de werkzaamheden van je collega's. En dat is weer heel leerzaam en geeft je weer extra bagage als consultant."