IN DE RING EN OP KANTOOR

maandag 22 mei 2023

Gwenn is een 24-jarige professional die in februari van vorig jaar bij Pragmatics is gestart. Haar eerste opdracht was bij APG en daar werkt ze nog steeds met veel plezier. Ze geniet van de leuke opdrachten en het gezellige team en is van plan om tot eind dit jaar te blijven en steeds meer verantwoordelijkheden op zich te nemen.

Gwenn begon met kickboksen tijdens de coronatijd, toen alle sportscholen gesloten waren en alleen buitensport was toegestaan. Met een vriendin meldde ze zich aan voor een proefles en na die les was ze meteen verkocht. In eerste instantie trainde ze één tot twee keer per week vanwege haar drukke schema met school. Toen ze haar bachelor had afgerond, ging de trainingsfrequentie flink omhoog. Nu traint ze zeven keer per week in zes dagen tijd bij BBM Gym in Maastricht en in Landgraaf bij Channarong Gym. Aan het einde van het jaar hoopt ze haar eerste wedstrijd te kunnen vechten.

Kickboksen is een schaakspel
Als het gaat om haar idolen in het kickboksen, volgt Gwenn een aantal vrouwelijke vechters. Daarnaast kijkt ze naar de kickboks events van Glory en Enfusion en volgt ze Mixed Martial Arts (MMA). Ze vindt de sport fascinerend: “Op het eerste gezicht ziet het er misschien gemakkelijk uit, maar er komt veel bij kijken. Kickboksen draait niet alleen om het elkaar slaan, maar om het strategisch nadenken”. Gwenn omschrijft het als een schaakspel, waarbij je moet anticiperen op de bewegingen van de tegenstander maar tegelijkertijd moet aanvallen en verdedigen. Ze geeft aan: “Het vergt veel mentale en fysieke inspanning want je moet aan veel dingen tegelijk denken en handelen.”  

Hoewel kickboksen voor velen juist inspanning betekent, vindt Gwenn het juist ontspannend. Ze geeft aan het niet erg te vinden om helemaal kapot te zijn na een intensieve trainingssessie. “Aangezien ik overdag veel achter m’n laptop zit, is het heerlijk om een uur lang intensief te bewegen. Het is een echte uitlaatklep.” Maar naast kickboksen zoekt ze ook andere vormen van ontspanning en plant ze bijvoorbeeld een terrasje met vriendinnen op een rustdag.

Positief effect op dagelijkse leven
Kickboksen heeft een positieve invloed op haar dagelijks leven. Gwenn merkt dat het haar helpt ontspannen en haar drukke hoofd tot rust brengt. Het geeft haar ook een ritme en helpt bij het plannen van haar tijd en voeding. Daarnaast heeft kickboksen haar doorzettingsvermogen bijgebracht, zelfs op slechte dagen waarop ze veel klappen krijgt. Hoewel het een individuele sport is, voelt Gwenn zich onderdeel van een team, waar mensen elkaar motiveren en respecteren. Ze neemt de karaktereigenschappen die ze heeft ontwikkeld in het kickboksen mee in haar dagelijkse leven, zoals doorzettingsvermogen en het respect voor anderen. Ook zou ze graag haar collega’s motiveren: “Als er animo voor is, wil ik graag samen met mijn trainer een kickboks clinic verzorgen voor Pragmatics.”  

Gwenn Schaap
Consultant