Pragmatics abroad: Italië, Engeland en Amerika.

dinsdag 11 april 2023
Professionals

Unieke kans  
Als consultant kom je in verschillende en dynamische omgevingen terecht in zowel het binnenland als het buitenland. Het afgelopen jaar ben ik namens Pragmatics werkzaam geweest in Italië en de Verenigde Staten. Een unieke kans om als (business) consultant mijn ervaring als controller en verbinder tussen Finance, IT en operatie internationaal in te zetten.  

Het buitenland betekent naast een andere bedrijfscultuur ook een andere nationale cultuur. Gelukkig weet ik door mijn lokale verblijven, talenkennis en flexibel vermogen mij snel aan te passen in nieuwe omgevingen. Dit resulteert in nieuwe ervaringen op zowel persoonlijk- en werk (cultuur) gebied.  

Opdrachten  
Mijn eerste opdracht startte in Italië, vlakbij Milaan. Omdat de productiefaciliteit echter buiten de stad lag, werd ik geconfronteerd met de Italiaanse taal en lokale gewoonten wat bijzondere ervaringen opleverde. Een mooi vervolg aan het Italiaans avontuur werd gegeven met een opdracht in de Verenigde Staten, vlakbij Chicago. Een contrast tussen Italië, Nederland en de Verenigde Staten werd vooral ervaren in werkethiek, cultuur, termijnvisie en communicatie. Voor mij als consultant was het op dat moment erg belangrijk om hierin de juiste balans te bewaren.  

Bijdrage als consultant  
Door mijn eerdere werk ervaringen uit het verleden in onder andere de Benelux en Duitsland kan ik zeggen dat mijn internationale ervaring is uitgebreid en bijdraagt aan mijn rol als consultant voor toekomstige opdrachtgevers. Het behaalde succes en de waardering in de (inter)nationale omgevingen zullen mij het meest bijblijven. Inmiddels ben ik weer terug in Europa en gestart aan een nieuwe opdracht, dit keer gericht op de landen Nederland en het Verenigd Koninkrijk. 

Marvin Franssen 
Senior Consultant bij Pragmatics