Als consultant aan de slag in ‘La Douce France’

woensdag 13 maart 2024

Consultant Olivier Sauvage heeft ruim vijf jaar ervaring in de financiële sector, waarvan hij inmiddels één jaar aan de slag is bij Pragmatics. Gedurende dat jaar heeft hij al diverse opdrachten mogen vervullen bij onder meer de Technische Universiteit Eindhoven en Invert Robotics. Momenteel zet hij zijn expertise in als financial controller in voor SodaStream France.

In oktober 2023 startte Olivier bij SodaStream in Tilburg als assistent controller, gericht op de Scandinavische markt. SodaStream was enthousiast over Olivier. En nadat een nieuwe, vaste medewerker zijn werkzaamheden overnam, bood het bedrijf hem een andere rol aan. In zijn nieuwe rol als financial controller voor de Franse markt staat hij voor een compleet andere uitdaging. Hoewel hij incidenteel naar Frankrijk reist, beschouwt Olivier dit toch als een mooie uitdaging en grijpt hij deze kans met beide handen aan.

Team en werkzaamheden
Het kleine finance team in Frankrijk bestaat uit een Nederlandse financieel directeur, één Rus en drie Fransen. De voertaal is officieel Engels, maar dat spreken de twee Franse teamleden amper. Dit leidt soms tot uitdagingen in zijn werkzaamheden en de algehele communicatie.

Afgelopen week is de overdracht van taken en werkzaamheden begonnen. De kern van zijn huidige werkzaamheden omvat het grondig begrijpen van het nieuwe financiële systeem en het overbrengen van kennis en informatie. Terwijl zijn eerdere werkzaamheden voor SodaStream Scandinavië gestructureerd en efficiënt verliepen, merkt Olivier op dat de integratie van het nieuwe systeem in Frankrijk enigszins chaotisch verloopt. Desondanks ziet hij dit als een mogelijkheid om zelf structuur aan te brengen in dat proces.

Balans
Wanneer hij in Nederland werkt, werkt hij twee dagen vanuit thuis en de rest op het kantoor van SodaStream Enterprises in Breda. De mogelijkheid om hybride te werken vindt hij ideaal: “Balans is altijd fijn, ook in verband met mijn huisdieren thuis”. Als zijn huidige opdracht in Frankrijk ten einde komt, staat Olivier positief tegenover een nieuwe opdracht die deels in het buitenland plaatsvindt.

SodaStream
Hét merk dat gespecialiseerd is in apparaten, waarmee consumenten thuis bruisende dranken kunnen maken. SodaStream biedt een alternatief voor het kopen van kant-en-klare frisdranken en is een duurzamere optie, omdat het hergebruik van flessen wordt bevorderd. Vanuit Tilburg levert SodaStream rechtstreeks binnen Europa, waardoor de CO2 uitstoot wordt geminimaliseerd.