Werken bij Pragmatics

Mark Hoedemakers

Na een jaar lang het zuidelijk halfrond te hebben verkend, heeft Mark Hoedemakers zich in 2018 aan Pragmatics verbonden. De consultant wilde zijn carrière een vliegende start geven, maar pakte het nét even anders aan. 

Verruimde blik op de wereld

“Een aantal jaar geleden besloot ik mijn horizon te verbreden en stapte ik op het vliegtuig naar Zuid-Amerika. Na drie weken intensieve Spaanse les, pakte ik mijn koffers en trok naar Peru. Een vrijwilligersproject voor kansarme kinderen had mijn aandacht getrokken. Ik wilde graag werken aan een betekenisvol project. Na een crashcourse van twee dagen werd ik in het diepe gegooid. Vijftien kinderen moest ik onderwijzen in schrijf- en leesvaardigheid. In het Spaans welteverstaan! Een prachtige ervaring waar ik warme herinneringen aan heb en veel van heb geleerd.”

“Voor mij is dit dé gouden combinatie: anderen helpen, mezelf ontplooien in vrijwilligerswerk en daarnaast een toffe en uitdagende baan in mijn eigen vakgebied”
Mark Hoedemakers Pragmatics

Down Under

“Eenmaal terug in Nederland begon het snel weer te kriebelen. Australië lonkte. Ik vroeg een werkvisum aan voor een jaar en boekte een ticket. Totdat… ik een oude liefde tegen het lijf liep. We hebben een paar geweldige weken gehad. Ik vertrok toch, maar al gauw na mijn aankomst ‘Down Under’ kreeg ik heimwee naar mijn meisje. Ik kwam terug naar Limburg en zette mijn zinnen op mijn carrière. Via een oud-klasgenoot kwam ik terecht bij Pragmatics. Na enkele gesprekken bleek dat dit de baan was die ik zocht.”

Pragmatics geeft ruimte

“Naast mijn werk wil ik me blijven inzetten voor de maatschappij. Daarom wilde ik graag een functie voor 32 uur. De overige acht uur begeleid ik onder andere mensen, die in aanraking zijn gekomen met huiselijk geweld. Gelukkig staat Pragmatics ervoor open. Ze zijn heel positief en geven mij de ruimte om dit te doen. Voor mij is dit dé gouden combinatie: anderen helpen, mezelf ontplooien in vrijwilligerswerk en daarnaast een toffe en uitdagende baan in mijn eigen vakgebied. Ik raad het iedereen aan!”