Rolling forecast… in de zorg!

In de zorgsector is het opstellen van jaarlijkse budgetten gebruikelijk. Een traditionele begroting die één keer per jaar wordt opgesteld, waarin maandelijks de actuele cijfers worden vergeleken met de geprognoticeerde en waarbij een analyse van de afwijkingen wordt gemaakt. Het einddoel blijft het behalen van het cumulatieve resultaat aan het einde van het budgetjaar. Niets mis mee, zolang er sprake is van een stabiele omgeving en je het kunt permitteren om maar één keer per jaar 'in de toekomst te kijken'. Financials in de zorgsector weten echter wel beter. Veranderingen in de zorg gaan snel en zijn elk jaar aan de orde van de dag!

Het moet dus anders, maar hoe? Een rolling forecast is een voortschrijdende prognose die steeds een actueel inzicht geeft in de toekomstige resultaten. Een rolling forecast dwingt het management om continu in de toekomst te blijven kijken en zo goed mogelijk in te schatten wat gaat gebeuren. Dit is baanbrekend in de zorg! Maar hoe ontwerp je een rolling forecast en aan welke voorwaarden moet deze voldoen? Nieuwsgierig? Meld je dan aan voor onze workshop!

Richard Hijlkema neemt de deelnemers mee in de dynamiek en de uitdagingen waarmee de zorgsector geconfronteerd wordt. Tijdens deze workshop zal Richard:

  • Een korte schets geven van de ontwikkelingen in de zorg.
  • Het doel en de functie van de begroting behandelen.
  • Uitleggen waarom een traditionele begroting niet meer voldoet.
  • De voorwaarden voor een rolling forecast uit de doeken doen en tips geven voor de implementatie ervan.
  • De voor- en nadelen behandelen van een rolling forecast; is het de heilige graal?

Datum
Dinsdag 30 oktober 2018

Locatie
Grand Café Het Ketelhuis - De Grote Beek
Doctor Poletlaan 45
5626 AB Eindhoven
www.ketelhuis-grotebeek.nl (gratis parkeren)

Programma
16.00 uur: Ontvangst met een hapje en drankje
16.30 - 19.00 uur: Interactieve workshop
19.00 uur: Borrel

Aanmelden
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar k.raes@pragmatics.nl of te bellen naar Kelly Raes via 043 365 92 85 of 040 - 240 99 61.

Drs. Richard Hijlkema RE RA CISA is werkzaam als manager verkoop, planning en control bij GGzE te Eindhoven. Als Principal Consultant heeft Richard veel ervaring opgedaan in de zorgsector en met name een rolling forecast geïmplementeerd bij MeanderGroep. Richard is als docent verbonden aan de Universiteit van Maastricht en studeert binnenkort af aan de Postdoctorale Registercontrollers opleiding.

We hopen u te mogen verwelkomen op 30 oktober aanstaande, ook namens GGzE!

 

 

 

No Comments Yet.

Laat een reactie achter