Dave van Haen (28 jaar) komt uit Sittard en ontwikkelt zich sinds december 2016 als finance professional onder de vleugels van Pragmatics. In het huidige klimaat is het ‘lean’ inrichten van organisaties en processen een belangrijk streven geworden. Verandertrajecten als reorganisaties komen, inherent daaraan, steeds vaker voor.

 

De druk op organisaties om (beter) te presteren wordt steeds groter. In deze veranderende organisaties is er volgens Dave altijd één constante factor: de flexibele schil.

“Met de flexibele schil wordt de continuïteit van processen gewaarborgd. Interim-bureaus hebben hun handen vol aan de grote en vaak ook complexe vraag naar interim-professionals. Deze laatste doen in korte tijd een berg aan werkervaring op. Je leert organisaties kennen, bouwt netwerken op, bent door je flexibiliteit multi-inzetbaar en werkt van uitdaging naar uitdaging. Interim-werk is dé toekomst!”

Waardevolle leermomenten en ervaringen

“Pragmatics is een dynamische en groeiende organisatie. Toch gaat die groei niet ten koste van de persoonlijke benadering en omgangsvormen. In gesprekken met de managing partners voelde ik dat Pragmatics goed voor haar consultants zorgt.

 

De lijnen zijn kort in een cultuur die gekenmerkt wordt door transparantie.

Ondanks dat je de meeste collega’s weinig ziet en spreekt, blijf je toch onderdeel uitmaken van een warm team. Vanuit die basis ga je uitdagende trajecten aan en ontwikkel je je kennis en vaardigheden tijdens complexe projecten. Naast het zoeken naar een match in competenties en ervaringen wordt er door Pragmatics ook goed gekeken naar de persoonlijkheid van consultants. Je wordt pas ergens geplaatst als het van beide kanten goed voelt en het op alle vlakken een match lijkt te zijn. In mijn korte tijd hier heb ik kennisgemaakt met een nieuwe organisatie, andere werkzaamheden en ook de ruimte gekregen verantwoordelijkheden naar me toe te trekken. Dat heeft waardevolle leermomenten en ervaringen opgeleverd.”

Toekomst

“De komende jaren wil ik aanvullende werkervaring opdoen als interim-consultant voor verschillende interessante organisaties. Daarnaast streef ik ernaar mijn master af te ronden en mijn netwerk verder uit te bouwen. Op basis van die doelen hoop ik in de toekomst de stap naar business controller of misschien zelfs business manager te zetten.” Zijn eerste Pragmatics-ervaring doet Dave momenteel op bij de accounting afdeling van Sitech Services BV. “Als assistent controller ligt mijn focus op de planning en controlcyclus van de Sitech units: van de cijferverantwoording tot de financiële rapportages. Maandelijks hebben we te maken met de maandafsluiting in al haar facetten, waarbij de rapportages het eindproduct zijn.” Met het maken van die eerste Pragmatics-vliegmeters zit het bij Dave dan ook wel goed.

Dave van Haen, Medior consultant